ИНТЕРНЕТ МАРКЕТИНГ АКАДЕМИЈА – EC COUNCIL

За кого е наменета?

 

● За кого е наменета обуката:

За сите оние слушатели чија цел е да ги научат алтернативните маркетинг алатки, кои треба да се земат во предвид при планирањето на Интернет Маркетингот. Во денешно време интернетот игра многу важна улога во маркетинг активностите и може да послужи и како основа за маркетинг на компанијата.

Иако интернетот е се поприсутен во маркетинг програмите на компаниите, тоа само по себе не значи и дека успехот е загарантиран само со присутноста. Напротив, задачата на Маркетинг Професионалците е да најдат начин маркетинг целите на компанијата успешно да ги пласираат до својата публика со користење на електронски средства. 

Целта на оваа обука е слушателот да се запознае со посебниот начин на размислување на клиентите кои се појавуваар на интернет. Правилниот пристап кон клиентите преку Интернет Алатки денес игра клучна улога во успехот на компанијата.

Обуката се препорачува особено за:

 • Идни маркетинг менаџери, идни продажни менаџери, идни менаџери за стратешко планирање, идни генерални менаџери;
 • Идни менаџери за односи со јавност; Идни менаџери кои поддржуваат e-marketing;
 • Продукт и бренд менаџери;
 • Идни финансиски менаџери одговорни за анализа и продажба

●  Материјал за обуката:

Слушателите добиваат официјални книги од реномираниот бренд EC Council

 

Број на часови: 60

Обуката се состои од два модули по 30 часа. Обуката ја препорачуваме како комплетен тренинг кој го спрема слушателот за стекнување на официјален сертификат/титула Certified Internet Marketing Practitioner (CIMP)

Содржина:

Вовед во е-бизнис и е-трговија

 • Вовед во интернет маркетинг и интернет бизнис
 • Разбирање на e-бизнис и e-трговија
 • Еволуција и класификација на е-трговија
 • Интернет маркетинг и неговите бенефити
 • Политики за е-трговија и интрнет маркетинг

Генерирање лидови и нивно конвертирање во бизнис

 • Што е Lead генерација?
 • Начини да генерирате Leads (потенцијални клиенти)
 • Што е Lead Funnel?         
 • Како да ги негуваме лидовите?
 • Supply Chain Management (SCM)
 • Оддржување врски со потрошувачите

Градење сајт за е-трговија

 • Што треба да се земе во предвид  пред  да се постави е-commerce вебсајт
 • Клучни елементи на добар e-commerce вебсајт
 • Чекори за креирање на е-commerce вебсајт
 • Највообичаени грешки во градење на e-commerce вебсајт

Веб аналитика

 • Вовед во веб аналитика
 • Мeтоди за прибирање на податоци
 • Процеси и алатки за веб анализа
 • Google Аnalytics
 • Анализа на публика
 • Преглед на содржина и конверзии
 • Најдобри практики за веб анализа

SEO и зголемување на сообраќај на сајт

 • Како функционира рекламирањето на пребарувачи
 • Вовед во SEO(Search Engine Optimization)
 • SEO процес и алатки
 • SEO поврат на инвестиција (ROI)
 • SEO најдобра практика
 • Зголемување на сообраќајот на вебсајт

Рекламирање на пребарувачи

 • Како функционира рекламирањето на пребарувачи
 • Вовед во SEO(Search Engine Optimization)
 • SEO процес и алатки
 • SEO поврат на инвестиција (ROI)
 • SEO најдобра практика
 • Зголемување на сообраќајот на вебсајт

Email Маркетинг

 • Типови на Email маркетинг
 • Најчести грешки во Email маректинг
 • Email маркетинг менаџмент
 • Email маркетинг стратегиско планирање
 • Email менаџирање со кампањи
 • Чекори во организирање  Еmail камапања:
 • Дизајнирање на Еmail Template
 • Градење на листи
 • Еmail Testing
 • Закажување и праќање
 • Email анализа
  • Autoresponders
  • Email маректинг алатки

Маркетинг на Социјални медиуми

 • Маркетинг на социјални медиуми
 • Facebook маркетинг
 • Facebook маркетинг алатки
 • Twitter маркетинг
 • Twitter маркетигн алатки
 • Linkedin маркетинг
 • Linkedin маркетинг алатки
 • Do’s and Don’ts

Блогирање

 • Разбирање на терминологијата
 • Корпоративно Блогирање
 • Пишување содржина за блогови
 • Најдобрите практики за Блогови

Бенефити:

Слушателите добиваат официјални книги од реномираниот бренд EC Council. Интернет Маркетинг Академијата претставува официјално признат светски тренинг. Слушателите добиваат официјални книги од реномираниот бренд EC Council. Академијата ве подготвуваза испитот за титулата Certified Marketing Practitioner (CIMP

Форма за аплицирање

v